İzlenesi Kore Dizileri - Top 10

Merhaba blog ahalisi! 
Ekim ayının 2. postu, ve ben yine farklı bir post hazırlamak istedim, içerik Kore dizileri ile ilgili olacak ama bu sefer izlediğim ve beğendiğim Kore dizileri değil de izlemek istediğim ve birçok kişi tarafından da beğenilen dizileri paylaşacağım.  

Listemi bitirip şöyle bir tekrar okuduğumda gerçekten güzel seçimler yaptığımı düşünüyorum. Genel olarak bu senenin yapımlarından seçmeye çalışsam da daha önceki yıllarda çekilmiş ama benim henüz izlemediğim birkaç oldukça kaliteli diziyi de listeye eklemeye karar verdim.




Top 10: The World They Live In



Listenin 10 numarasını seçerken gerçekten çok zorlandım ama sonunda The Winter That Blows ve Full House'daki harika oyunculuğu yüzünden bu diziyi listeye koymaya karar verdim. 

Konusu:
Jung Hi Oh (Hyun Bin) ve Joo Joon Young (Song Hye Kyo) üniversiteden beri arkadaşlardır. Aralarındaki bağ çok güçlüdür. Birbirlerini çok sevmişlerdir ancak gelişen olaylar neticesinde ikisi de başka aşklara yelken açmıştır.
Jung Hi Oh yakışıklı, kızların gözdesi olan bir yönetmendir. Joo Joon Young ise kendinden eminim başarılı bir yönetmendir. Bir gün yolları tekrar kesişir ve yeniden birlikte olurlar. Bir yandan özel hayatları bir yandan işleri derken hayat bekledikleri kadar kolay olmayacatır.

My Drama List: 7.15





Top 9: Thorn Flower



Listenin 9 ve 10 numarası için karar verirken oldukça zorlandım ve sonunda karar veremediğimden mydramalist.com'un puan sıralamasına güvenerek 9 numaraya Thorn Flower'ı yerleştirdim. Sanırım Revenge yani bizdeki adıyla İntikam dizisine benziyormuş ama yorumlar oldukça iyi o yüzden bir şansı kesinlikle hak ediyor ;) 

Konusu:

Thorn Flower, başından talihsiz olaylar geçmiş Se Mi adında masum bir kadının nasıl bir intikam avcısı olduğunu anlatıyor.

   My Drama List: 7.14


Top 8: 7th Grade Civil Servant



20 bölümlük bu dizinin konusu ise birbirlerinden gerçek kimliklerini gizleyen ajanların birbirlerine aşık olmaları.

Başlangıçta listenin 3. sırasına koyduğum bu dizi okuduğum bazı yorumlar yüzünden daha alt sıralara düştü ne yazık ki. Dizinin başta heyecanlı başladığını ama daha sonradan sıkıcı olduğunu söyleyen kişi sayısı çok da az değil ne de olsa. Ama eğlenceli olacağını düşündüğüm konusu için bir şans vereceğim gibi. Yine de bu durum onu listenin sonlarına koymama engel olamadı tabi.

                                                                 My Drama List: 7.08


Top 7: IRIS



Durmadan Kore dizisi izleyen biri olarak bu diziyi hala izlemediğim için kendimi sizden önce ben azarlıyor aynı zamanda da kınıyorum. 
Ama her zaman dediğim gibi: geç olsun da güç olmasın.
Konusunu sanırım herkes biliyordur ne de olsa filmin ilki 2009 yılında çekilmiş, o neden tekrar yazmayacağım ama kesinlikle bu diziyi sene bitmeden izleyeceğim

 My Drama List: 8.20


Top 6: Gu Family Book



Güzel olduğunu en başından beri bildiğim, herkesin izlemem için önerdiği ama bir türlü başlayamadığım dizi: Gu Family Book. Sanıyorum My Girlfriend is Gumiho 'dan dolayı izleyemiyorum bu diziyi. Bir diziye sadık kalınır mı bilinmez ama benimkisi öyle bir şey, hele de konusu aynı şey üzerine olan iki farklı dizide aynı baş rol oyuncusunu -Lee Seung Gi- tam tersi rollerde olduğunu bilmek bu dizide beni iten en önemli şey. Tabi bu dizinin ne kadar güzel olduğunu bildiğim gerçeğini gizlemiyor. 
Ben de listeme sadık kalıp bu diziyi de bu sene bitmeden izleyeceğim. Kendime söz! 

Konusu: 



İnsan olması mümkün olmamasına rağmen herkesten daha fazla insan gibi yaşamak için mücadele eden yarı insan-yarı efsanevi yaratık Choi Kang Chi'nin yolculuğunun hikayesini ele alan destansı bir melodramdır. Yoon Seo Hwa (Lee Yeon Hee) ve Jiri dağlarının koruyucu tanrısı Gu Wal Ryung, birbirlerine aşıktır; ancak düşmanlarının tuzakları nedeniyle Yoon ailesinin statüsü, kötü bir duruma düşmüştür. Seo Hwa, hizmetçisi (Kim Bo Mi) ile kaçarken, Wal Ryung'un bir aksilik sonrası kaybolduğu haberini alır. Kaçarken oğlunu yetiştirmesinin mümkün olmadığını hissederek, birisinin onu alabileceği umuduyla, oğlunu bir sepet içinde nehre bırakır.
Choi Kang Ki (Lee Seung Ki) nehirden alındıktan sonra, Choi ailesi tarafından yetiştirilir. Dizide Choi Kang Ki, Jiri Dağı'nın koruyucu ruhu Gu Wol Ryung'un oğludur ve onun insan olan annesi Seo Hwa'dır. Kang Chi, merak dolu ve açık sözlü bir karakterdir. Belli bir olayın üzerinden yarı insan - yarı hayvan olduğunu anlar ve ikinci hayatını yaşamaya başlar. 
Dam Yeo Woon (Suzy) dövüş sanatları ve okçuluk ustasıdır. Yeo Woon, Konfüçyüsçülüğün Üç Şartı ve Beş İlişkisi'ne değer veren dik bir kızdır ve genç yaşta bir dövüş sanatları merkezi eğitmen olur.

                                                              My Drama List: 8.56

                                                     

Top 5: Queen of Ambition



Kim derdi ki böyle bir listeye melodram türünde bir dizi ekleyeceğimi... Hala daha kararsızım ama hikayenin dışında oyuncular özellikle  de So Ae'nin harika bir oyunculuk çıkardığı söyleniyor. Eh o kadar güzel yorum okuduktan sonra bir şans vermemek olmaz deyip listenin başına yerleştiriyorum bu diziyi de.

Konusu:

Queen of Ambition, oldukça hırslı ama fakir bir kadın olan Yoon Na Ri ile onun için her şeyi feda etmeye hazır olan Choi Kang Chan'ın hikayesini anlatan bir dizi. 24 bölüm boyunca, aşkı, ihaneti, açgözlülüğü en derinden hissettiren bir dizi.


  My Drama List: 7.66


Top 4: Nine: Nine Times Time Travel




Ve evet, adını hatırlayana kadar canımın çıktığı dizilerden biri daha. Aslında çok da zor değilmiş anlamına bakmasına akıl etseymişim, izlemeye başlayana kadar Nine Times Travel, Nine: Time Travel gibi bilumum isimlerle andığım ve aslında izlemeye çoktan başlamış olduğum listenin ilk istisnası. Evet biliyorum izlemediğim dizileri paylaşacaktım ama daha 5 bölüm izlemediğim için yanlış bir şey yapıyor sayılmam sanırım. 
Şimdilik fantastik hikayesi ile insanı alıp götüren bir dizi ama sonradan ne olacağı bilinmez tabi..

Neyse gelelim konusuna: 

Bir televizyon kanalında çalışmakta olan Park Sun Woo (Lee Jin Wook) nun yaşadıklarını konu almaktadır. Fantastik drama türünden olan dizimide Park Sun Woo, kanalda yeni çalışmaya başlamış olan haber muhabiri Joo Min Young (Jo Yoon Hee)’a aşık olur. 9 adet tütsü bulan Sun-Woo zamanda 20 yıl öncesine gitme şansı bulur..

 My Drama List: 8.69

Top 3: Ghost




 Evet itiraf ediyorum, dizinin listesin 3. sırasında olmasının en büyük nedeni So Ji Sub'un karizması. Ama kimse çıkıp da oyuncuların karizmasının dizinin kalitesi ile aynı oranda olmadığını söyleyemez bana. Ayrıca yorumlar da çok iyi, o nedenle kesinlikle listenin bu sırasını hak ediyor.

Konusu: 

Kim Woo Hyun (So Ji Sub), yüksek rütbeli polis memurunun tek oğludur.Polis akademisine ilk sırada girmiştir ve birincilikle bitirmiştir. Bir dedektif olarak, Yoo Gang Mi (Lee Yeon Hee) ile  Siber Soruşturma Departmanı’na katılır. Daha sonra Woo Hyun, siber dünyanın içinde gizlediği sırlar için çalışır.

                                                                  My Drama List: 8.52

Top 2: Secret




İşte bu da listenin ikinci istisnası. Daha dört bölümü yayınlandı dizinin ve ben henüz iki bölümünü izledim ama izlemeye kesinlikle devam edeceğim. 

Konusu:

Zengin bir ailenin çocuğu olan Min-Hyuk ile onun kız arkadaşının ölmesine neden olan erkek arkadaşı Ahn-Do Hoon yerine suçu üzerine alıp 5 yıl hapis yatan Yoo-Jung'un hikayesi. 
Eğer Can You Hear My Heart'ı izlediyseniz Yoo-Jung'u zaten bilirsiniz, belki de onun sayesinde Can You Hear My Heart en sevdiğim Kore dizilerindendir hala ve bu dizisini de çok seveceğime eminim. 
My Drama List: 7.54

Top1 : The Greatest Love 




Ve listenin başını The Greatest Love kapıyor neden mi : bakınız!
Diziyi aslında daha önceden bir çok kez görmüştüm. İzlemek için Kore dizileri ararken sürekli karşıma çıkardı ama nedense izlemek henüz nasip olmadı. Ama The Master's Sun'a başladıktan sonra oradaki oyuncuların oynamış olduğu başka dizileri merak ettim ve tabi ki karşıma önce The Greatest Love çıktı. 
Şimdilerde TMS'ın bitmesini bekliyorum ki bu güzel diziye başlayabileyim .

Konusu: 

10 yıl önce dağılan The National Treasure Girls grubunun en popüler üyesi Ae Jung bunun için kendisini suçlamaktadır. Sıcakkanlı kişiliğine rağmen kariyeri bu olaydan sonra düzelememektedir, şimdi çeşitli showlarda görev alabilmek için uğraşmaktadır. Dokko Jin ise kariyerinin doruk noktasında bir yıldızdır. İkili tanışır ve birbirlerinin kariyerlerinde rol oynarlar. Yoon Pil Joo eğlence endüstrisine girmeyi düşünmeyen ama bir tanışma programında yer almayı kabul eden doğuya özgü tıp doktorudur. Dokko Jin Ae Jung’ un “Yeni Çiftler” adındaki programda yer almasına yardım eder. Pil Joo yarışmadaki bekar erkektir. Her ikisi de Ae Jung’a ilgi duymaktadır.

My Drama List: 8.16

!!! Listeye koymayı düşündüğüm ama Top 10 yapma konusundaki kararım yüzünden dışladığım fakat isimlerini paylaşmazsan içimin rahat etmeyeceği diziler: 100 Years Inheritence ve Glass Mask.


 Bu yazıyı okuyanlar aynı zamanda listedeki dizileri izleyenlerden özellikle beğenmediği bir dizi varsa kısa bir mesaj da olsa atmasını bekliyorum açıkçası. Yani o kadar güzel dizi beklerken bir kötü dizi de olsa zaman kaybetmek istemem ;) 

Sevgiler, keyifli izlemeler...

Yorumlar

Yorum Gönder