Itazura Na Kiss - Tüm Versiyonları!

Itazura Na Kiss, Kaoru Tada tarafından yazılıp resimlenen bir Japon genç kız mangası. Tam olarak söylemek gerekirse shojo manga. Japonca'da shojo genç kız demekmiş, shojo mangalarda da hedef 10-18 yaşlarındaki kızlarmış. Konu neden bu kadar dağıldı hiç bilmiyorum... hemen kaldığım yerden devam ediyorum.
Yazarı mangayı aslında hiç bitirememiş nedeni ise taşınırken bir ev kazasından beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetmesiymiş. Manga da aslında ev kazası ile başlayınca bu durum bana oldukça ironik geldi o nedenle de  bu konuya değinmeden geçemedim. 

Konusu: Çok zeki olmayan bir lise öğrencisi, okulun en zeki çocuğuna onu ilk gördüğü anda aşık olur. Ama bu yakışıklı aynı zamanda zeki, sporda da iyi olan çocuk, kızı kaba bir şekilde reddeder.Bir gün kızın evi depremde yerle bir olur, ve ne tesadüftür ki evlerine taşındıkları babasının en yakın arkadaşının oğlu aşık olduğu çocuktur. 

Manganın 5 tane dizi versiyonu çekilmiş şimdiye dek. Böyle giderse daha çok versiyonunu izleriz gibi ama ben ondan bahsetmek için o kadar bekleyemeyeceğim. 
Aslında sadece güney Kore versiyonu olan Playfull Kiss'i izlemiş olsam da kendimi tutamayıp tüm diğer versiyonları hakkındaki bilgilerimi de kısaca paylaşmak istedim.

Itazura Na Kiss (1996-Japonya)


Bölüm sayısı: 9

Ituzura Na Kiss'in ilk adaptasyonu 1996 yılında Japonya'da olmuş. Dizi sadece 9 bölümden oluşmaktadır. Bu versiyonunun diğerlerinden eksiği ise - DİKKAT SPOILER - --> bunda çiftin sadece evliliklerine kadar olan kısmı verilmesi.

Okuduğum yorumlara göre Kiss'in en kötü versiyonu bu, birçok kişinin beklentilerinin altında olan bir yapım olmuş ne yazık ki. En büyük nedeni ise baş roldeki kız. Açıkçası ben de sadece ilk bölümüne biraz bakma fırsatı buldum ve 9 bölüm olduğu halde başka versiyonu ile devam etmenin sebebi de yine kızdan dolayı. Ama 1996 yılında çekilmiş bir dizi olduğundan ve nasılsa kısa diye düşünerek arada sırada bölüm bölüm izleyerek diziyi bitirmek istemiyorum da değil ;)



My Drama List Puanı: 6.05

It Started With A Kiss (2005 - Tayvan)


Bölüm sayısı: 30

Ve işte Kiss'in en iyi versiyonu karşınızda Ta daaaa! Ben de dün itibari ile (bu post'u yayınladığımda belki de izlemeyi bitirmiş olurum kim bilir ;)) son kararımı verip bu versiyonunu izlemeye başlamış bulunmaktayım.

Üşenmedim gidip sayfalarca yorum okudum bu dizi ile ilgili ve sonuç hepsinde aynı: "Kiss'in gelmiş geçmiş en iyi versiyonu, tereddüt etmeden izleyin. "

Eh bu yorumları görünce ben de başladım izlemeye. Şimdilik her şey çok güzel ilerliyor ama Playful Kiss'i izleyen biri olarak aradaki farkı ilerleyen bölümlerde göreceğim gibi.

Çin dillerini pek hatta hiç sevmem. Ama bu dizide dili fark etmiyor insan izlerken. Dönüp baktığınızda neden bu kadar çok sevdiğinizi anlamayacaksınız belki ama sonuç olarak oldukça eğleneceksiniz. Yeni başlamış biri olarak pek yorum yapmak istemesem de diziyi 3 defa mı 5 defa mı izleyen dersiniz, hepsi var o nedenle siz de tereddüt etmeyin ve izleyin derim ;) 

Dizinin tek olumsuz (tam olmasa da) yanı sanırım 30 bölüm olması ama bunun yanı sıra manga versiyonuna en yakın olanı da buymuş. Devamı bu sene çekildiği halde, 3. sünü bekleyen kişi sayısı da az değil.


My Drama List Puanı: 8.02

They Kiss Again (2007-Tayvan)


Bölüm sayısı: 20

It Started With a Kiss'in devamı olan bu dizide baş rollerde yine Lin Ariel (Yuan Xiang Qin) ve Cheng Joe (Jiang Zhi Shu) 'yu görüyoruz. 
Bu sefer dizi Zhi Shu ve Xiang Qin'in evliliklerini konu alıyor. Konu olarak basit gibi görünse de kazara hamilelik, kıskançlıklar, yanlış anlaşılmalar ve çiftimizin yeni arkadaşları ile şenlenen bu dizinin çok daha güzel olduğunu söyleyenler bile var.
Sanırım en sevilen Tayvan dizilerinin başını çeken ISWAK'ın sadece 20 bölüm olan devamı seyircisini hiç sıkmadan internet başında  saatler geçirtecek gibi ;) 


My Drama List Puanı: 8.16

Playful Kiss (2010-Güney Kore)

Bölüm sayısı: 16

Ve başından beri bahsettiğim, manganın tüm dizi versiyonlarını izlememe vesile olan dizi : Playful Kiss. 
Her ne kadar Tayvan versiyonu en iyisi, G.Kore versiyonu da kısmen kötüsü olsa da benim için kötü bir dizi asla değildi Kim Hyun Joong faktörü bir yana eğer kötü bir dizi olsaydı ısrarla diğer versiyonlarını izlemeye çalışmazdım.
Kiss'in belki de mangasından en farklı olan versiyonu budur ama yine de güzel bir diziydi. Tabi Cheng Joe ile Kim Hyun Joong'un oyunculuğunu kıyasladığımızda, Cheng Joe çok daha öndedir -en azından Kiss'de-...




My Drama List Puanı: 7.42


Itazura na Kiss - Love in Tokyo (2013-Japon)


Bölüm sayısı: 16


Ve Kiss'in çekilmiş son versiyonu : Itazura na Kiss- Love in Tokyo. Aslında Playful Kiss'ten sonra izlemek istediğim versiyonu buydu ama en iyi versiyonunun Tayvan olduğunu duyunca bu fikrimden tamamen vazgeçtim. Ama It Started With a Kiss ile They Kiss Again biter bitmez bunu izleyeceğim!
Bu versiyonunun bana çok daha cazip gelmesindeki en büyük etken çekim yılı. Bir dizinin kalitesinin iyi olması sevilmesi için en büyük neden belki de ama kültürlerin benzerliğinden tutun modasından ev dekorasyonuna kadar her şey önemli bir etmen dizinin kaliteli olmasında. İşte bundan dolayı da -özellikle moda faktöründen dolayı tabi- Love in Tokyo'yu izlemeyi en başından beri daha çok istiyorum. 



My Drama List Puanı: 7.98


İlk versiyonu hariç hangisini izlerseniz izleyin  pişman olmayacağınıza eminim en azından çok pişman olmayacağınıza :) 

Keyifli seyirler...



Edit: It Started With a Kiss'e başladığımı söylemiştim ama ne yazık ki diziyi tamamlayamadım sanırım bunun nedeni ise Play Full Kiss'in neredeyse bir çok sahnesini ayrıntılarıyla hatırlıyor olmam. Yani görev başarısız. Ama 14 bölüm de bir başarı bence ;)

Yorumlar

  1. Love in tokyo versiyonunu kesinlikle izlemelisin, kotoko beni çok güldürüyor ve 2. Sezonu harikaa 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda çok fazla dizi&film izleyemiyorum ama madem öyle belki keyfim yerine gelir bir bakayım ^^

      Sil
  2. hepsinizi izledim ama eksik var kiss me tayland yazim ciker tayland versiyonu

    YanıtlaSil
  3. hepsinizi izledim ama eksik var kiss me tayland yazim ciker tayland versiyonu

    YanıtlaSil
  4. Playfull kiss izledigim ilk k-drama ve gercekten tavsiye ederim ^ _ ^ kiss me tayland dizisine ise yeni basladim. Fakat hangisi derseniz, Playfull Kiss. 😍😍 Onun yerini tutabilecegini dahi sanmiyorum..

    YanıtlaSil
  5. En salak aşık 1996 kotoko. En komik aşık love Tokyo kotoko en en aşık again kıss şang şing. En güzel aşık kıssme taliw. En tatlı sevimli aşık ohani playful kıss

    YanıtlaSil
  6. Yeni versyon miss in kiss ide izleyin derim ben

    YanıtlaSil
  7. Kiss me Tayland bunu unutmayın lütfen ama

    YanıtlaSil
  8. İtazura Na Kiss kesinlikle izlemekten en çok zevk aldığım dizilerden biri 🤩Harikaydı 👏

    YanıtlaSil

Yorum Gönder