Guguk Kuşu: Özgürlük Herkesin Hakkı



Hastaneye kabulünün ardından oradaki tüm düzeni değiştiren bir hasta (Randle P. McMurphy), katı kuralları olan bir hemşire (Hemşire Ratched), dayatılan kurallara uymak zorunda olan hastalar.. 
Akıl hastası olmadığı halde deli numarası yaparak bir akıl hastanesine giren McMurphy hastanenin hemşiresi Ratched'ın yaptıklarının zalimce olduğunu fark eder ve  bu düzeni değiştirmek, oradaki hastaların özgür olmasını ister. Kurallara baş kaldırır, Hemşire Ratched'a meydan okur. Peki ama özgür olmak beklediği kadar kolay mıdır ? Filmin sonunda özgür kalan kim olacaktır ? Tüm bu soruların cevabını filmi izledikten sonra alabilirsiniz. 


Dört dörtlük bir film diyebiliriz Guguk Kuşu için. Oyunculuk, senaryo, akıcılık hepsi mükemmeldi. Yeri gelecek hüzünlenecek, yeri gelecek güleceksiniz bu filmde. 

Kitap okumayı daha çok sevenleriniz var ise romanın kendisine bir bakmanızı öneriyorum. Filmin kendisinden çok daha güzelmiş, genelde öyle olur zaten illa bir yerde bir şeyler eksiktir. 


Peki neden 'guguk kuşu' ? ; 
"Guguk Kuşları doğum yaptıklarında, Dişi guguk kuşu yumurtalarını ötücü Kuşların yuvasına bırakır onlara bakmak yerine, ötücü kuşlar kendi yuvalarına döndüklerinde Guguk kuşlarını kendi yavruları sanıp onları beslerler, Guguk Kuşları uçmayı öğrendiklerinde ise, kalan diğer Guguk Kuşlarını öldürüp,ötücü kuş anlamadan yuvadan kaçar"





Keyifli izlemeler...

Yorumlar