En İyi Kore Dizileri - Tür:Müzikal

Şu sıralar pek film izleyemiyorum ne yazık ki. E durum böyle olunca, blog'a da ne yazacağımı şaşırdım. İki haftadır takip ettiğim iki dizi var; biri Fringe, son yazımda bundan bahsetmiştim zaten, diğeri ise bir Kore dizisi olan Monstar. Ama Kore dizileri tek sezonluk olduklarından mıdır nedir, nedense sadece tek bir diziden bahsettiğim bir başlık açmak istemiyorum. Ben de Monstar'ın da içinde bulunduğu bir liste hazırlamak istedim. Bu listede bu güne kadar izlediğim ve beğendiğim Müzikal Kore dizilerinden bahsedeceğim. 


#1 - Heartstrings/You've Fallen for Me 
(2011)





Müzikal ve Kore dizileri denildi mi şüphesiz aklıma ilk gelen Heartstrings'dir. Daha önceden açtığım Kore Dizilerinden Seçmeler isimli yazımda müzikal türdeki dizi olarak You're Beautiful'u seçmiştim hatırlarsanız. Baş rol oyuncularının iki dizide de -küçük bir farkla- aynı olmasından mıdır yoksa aynı türde olan bu iki diziyi peş peşe izlemiş olduğumdan mıdır bilinmez, iki dizi arasından hangisi daha güzel diye soruldu mu hiçbir zaman cevap veremem. Gerçi her zaman Heartstrings müzikleri baskın gelir ama ikisinin de yeri ayrıdır. Neyse çok uzatmadan konusuna gelelim. 

Konusu: 
Lee Shin üniversitede çağdaş müzik eğitimi almaktadır. Ayrıca “The Stupid” isimli grubun solisti ve gitaristidir. Shin müziğe olan tutkusu ve yakışıklılığıyla ün salmıştır. Ancak gerçek hayatta müzikle alakası olmayan her şeye karşı alakasız, gelecekle ilgili hiçbir planı ve hayali olmayan soğuk birisidir.
Lee Kyu Won prestijli bir ailede doğmuş, cana yakın ve zeki bir kızdır. Dedesi Lee Dong Gun, kendi zamanının 3 büyük müzisyeninden birisidir ve en büyük hayali torununun da geleneksel müzik üzerinde uzmanlaştığını görmektir. Kyu Won da dedesinin beklentilerini karşılamak için Geleneksel Kore Müziği Bölümüne girer. Lee Shin’in grubu “The Stupid”in hayranları olan arkadaşları bir gün Kyu Won’u zorla grubun konserine götürür ve Kyu Won, Shin’i sahnede gördüğü an ondan etkilenir.
Dizi Künyesi: 


Adı : 넌 내게 반했어 / Neon Naege Banhaesseo/ Heartstrings
Tür : Romantik, Müzikal
Bölüm : 16
Kanal : MBC




#2 - You're Beautiful
(2009)


Acaba listeye eklemesem mi, nasılsa daha önce bahsetmiştim dedim ama eklemeden edemedim,istenin olmazsa olmazlarından biri çünkü. 

Konusu: 
Go Mi Nyeo (kadın) ve Go Mi Nam (erkek) tek yumurta ikizi kardeşlerdir. Go Mi Nyeo rahibe adayı, Go Mi Nam ise hayali bir gün tanınmış bir müzik grubunda yeralmak olan müsizyendir. ANJELL isimli pop grubunun dördüncü elemanlarını arayışında Go Mi Nam’ın şansı yaver gitmiş ve gruba seçilmiştir. Ancak gelin görün ki grup ile sözleşme imzalamadan önce kötü bir kaza geçirir ve kardeşi Go Mi Nyeo dan onun kıyafetlerini giyip yerine sözleşme imzalamasını ister. Başlarda bu teklife olumsuz yanaşıyor olsada Go Mi Nyeo, kardeşinin tanımadıkları annelerini bulmak için böylesi bir şeyi istemiş oldugunu ögrenince kardeşinin yerine geçer ve sözleşmeyi imzalar.
Go Mi Nyeo sadece kısa bir süre için kardeşinin yerine geçtigini düşünürken kardeşinin hastaneden taburcu olması bir kaç yı bulacaktır ve bir süre daha kardeşinin yerine müzik grubunda yer alması gerekir. Go Mi Nyeo artık bir rahibe adayı iken ülkenin tanınmış erkek gruplarından birinde müzisyen olmuştur. Go Mi Nyeo u artık kız oldugunu belli etmeden bir kaç ay geçirmelidir ve komedimiz bu noktada başlar… Bakalım Go Mi Nyeo sırrını ne kadar süre saklayabilecektir?
Dizi Künyesi: 


Adı : 미남이시네요 / Minami Shineyo
Alternatif İsimleri : He’s Beautiful / You’re Handsome
Tür : Romantik, Komedi
Bölüm : 16
Kanal : SBS





#3 - Dream High 
(2011)



Sanıyorum izleyen izlemeyen herkes için müzikal denildi mi akla ilk gelen seçeneklerden biri Dream High'dır. Ben bu diziyi Kore dizilerini izlemeye başladıktan uzun bir süre sonra seyretmiştim ama en başından beri varlığını biliyordum. Türünde gayet kaliteli dizilerden biri bence. 

Konusu:
Dizi Kirin sanat lisesinde okuyan ve Kore müzik endüstrisinde yıldız olmayı amaçlayan altı öğrenciyi anlatıyor.. Go hye mi klasik müzikle ilgilenmekteyken babasının borçları nedeniyle bu hayalinden vazgeçerek borçları ödeyebilmek için Kirin sanat lisesine gitmeye karar verir, ancak okulun devam edebilmesi için kendisi dışında iki öğrencinin daha okula kayıt olması gerekmektedir. Bunlar şehir dışında oturan Song sam dong ve tefeciden kaçmaya çalışırken tesadüfen tanıştığı Jin guk’tur. Hye mi‘nin eskiden yakın arkadaşı olan Yoon baek hee ise şimdi okulda rakibi haline gelmiştir, çünkü hye mi okula giriş sınavı esnasında kendisine ihanet etmiştir.

Dizi Künyesi:
  
Adı : 드림하이 / Dream High
Tür : Okul, Dram, Komedi, Romantik
Bölüm : 16
Kanal : KBS2


En sevdiğim sahnelerinden biri: 



Bir de dizinin 2. si var. Ama Dream High 1'i izleyenler için bunun pek şansı yok gibi. Konusu, oyuncuları, müzikleri hep bir adım geride. Ama bu türü sevenler için yine de izlenilesi bir dizi olduğunu söyleyebilirim. 


Dream High 2







#4 - K-POP - The Ultimate Audition
(2012)



Bu diziden de daha önce bahsetmiştim ama müzikal olmasından dolayı değil, baş rolün yine erkek kılığına girmiş bir kız olmasından dolayı. Bu tema Kore dizilerinde sıklıkla işleniyor ama müzikal dizilerde daha çok. Sanırım bu tema üzerine kurulmuş müzikal dizileri daha çok seyredeceğiz. 
Bu dizide müzikal temadan ziyade baş rolün erkek kılığında olması çok daha ağır bassa da beğendiğim dizilerden biridir. 


Konusu:
K-POP – The Ultimate Audition müzik yıldızların hayatları ile ilgili bir kore dizisidir. Kang Woo Hyun (Park Yoo Hwan) ünlü M2 grubunun öldüren bir gülümseyişe sahip lideridir ama bir o kadar da bencil ve kaba bir kişiliğe sahiptir. Grubun diğer üyelerinden Kang Chang Min (Kevin) bir gün solist olma hayali kuran birisi, Ri Ah (Kim Eun Jung) ise bütün bir milleti temsil eden başarılı bir sanatçıdır. Dizimizin ana karakterinden birisi olan Seung Ji Yeon (Go Eun Ah) ise İngiltere’de klasik müzik bölümünde okuyan ve efsanevi bir hip-hop yıldızı olmak isteyen birisidir. Seung Ji Yeon başından geçen ve beklenmeyen bir dizi olay sonucunda M2 grubuna girmeyi başarmıştır. Yalnız bir durum vardır, bu popüler erkek grubunda Seung Ji Yeon’un erkek gibi giyinmesi gerekmektedir… 

Dizi Künyesi: 


Adı : K-POP 최강 서바이벌 / K-POP Choikang Survival
Alternatif İsimleri : The Strongest K-POP Survival
Tür : Müzikal, Romantik
Bölüm : 16
Kanal : Channel A


 #5 - MONSTAR
(2013)


Yazının başında da söylediğim gibi, bu sıralar takip ettiğim Kore dizisi bu.  Müzikal dizilerden en çok dikkat ettiğim kısım bölüm sayısıdır. Bu dizi de 12 bölümlük olduğundan hemen izlemeye başladım. 8 bölümünü izledim, yeni bölümler henüz yayınlanmadı sanıyorum. Ama izlediğim kadarı ile, sevdiğim diziler arasına girdi diyebilirim. Müziklerinin az olmasından bahsetmeyeceğim, çünkü sanırım Heartstrings'in etkisinden henüz çıkamadım. Onun kadar bol müzikli bir müzikal de henüz yayınlanacağa benzemiyor. O nedenle benim gibi siz de elinizdekiler de yetinmelisiniz :( 

Gelelim konusuna; 

Konusu: 

Psikolojik yaraları olan gençlerin kendilerini müziğin gücü ile iyileştirmeye çalışan sıradan öğrencilerin hayatlarını anlatıyor.
Yoon Sul Chan (Yong Junhyung) ''Man in Black'' grubunun vokalisti.O aklında derin yaralar taşıyan ama duygularını ifade edemeyen biri.Çünkü onun asabi tavrı ve sıcak öfkesi sorunlara neden oluyor. Yönetim şirketi ona ideal bir öğrenci olarak kendini göstermesini emreder.Beklenmedik olaylarla karşı karşıya iken, o okuldaki bir müzik grubuna katılır.
İzlerken sevgiyi, dostluğu ve hayelleri keşfedeceksiniz.

Dizi Künyesi:


MONSTAR (Monster + Star = Monstar)
Adı: Monstar (Monseuta / 몬스타 )
Yayın: Mnet 
Bölüm: 12



Keyifli seyirler...

Yorumlar