Parker





Söyleyeceğim ilk şey : Jason Statham hiç bu kadar iğrençleşmemişti.
Sırf aksiyon filmlerini izlemekten hoşlandığım için IMDB'de 5/10 verdim ama belki de değmezdi.. 
Jennifer Lopez'i de kadroya almışlar ama, olmamış.. kurtarmamış yani. 
Bari kadroda, bir işe yarasaymış bari. Azıcık oyunculuğunu görseymişiz ama yok, göremedik. Yan karakterden daha az rolü vardı neredeyse. Peki neden film afişinde fotoğrafı var işte orasını hiiç bilmiyorum. 
Vasat bir filmdi. 
Üzgünüm Jason.. 


Bir de konusuna bakalım ne demişler; -Dikkat SPOİLER olabilir!- 

Konusu: Donald Westlake'in uzun soluklu roman serisinden uyarlanan film, işinde 'merhametiyle' ün yapmış hırsız Parker'ı odak noktasına alıyor. Zira Parker, paraya ihtiyacı olan insandan 'çalmamakla' tanınan, ahlaki değerleri de olan bir hırsız! Üstelik karşısına büyük bir mücevher soygunu fırsatı da çıkıyor ama Parker bu teklifi önce reddediyor. Sonra da karşısına çıkan emlakçı Leslie'nin planı yeniden teklif etmesiyle soyguna dahil oluyor! 

Öncelikle roman serisinden uyarlama bir filmiş. Eminim film süperdir. Sanırım Parker da batırılan uyarlama filmler listesine girmeyi hak ediyor.
Merhametiyle ün salmış.. Hani nerede, ben pek göremedim. Açıkçası Robin Hood vari olarak yazılmış olduğunu düşündüğüm Parker karakterinin çok da o yönünü gösteren bir film olmamış. Sadece bir noktada dikkatimi çekmişti, o da Parker'ın kendi ağzıyla herkesten çalmadığını söylediği sahneydi. 
Ayrıca emlakçı Leslie'nin plan teklif etmesi gibi bir durum yok, aksine ortada olan bir plana neredeyse zorla dahil olması gibi bir durum var. 
Sanırım yanlış yerden konu seçmişim, biraz izlenmeden yazılmış gibi, ama böyle konuya bakıp da izleyeyim demeyin bence. 
Bugünlük filmi bu kadar yerdiğim yeter, Sci-fi izlemeye başlasam iyi olacak sanırım, güzel bir şeyler görelim değil mi ;) 


Yorumlar