Elysium - Yeni Cennet

Yakın zamanda hiç bilim kurgu filmi izlememiştim, böyle bir aradan sonra geri dönüşü Elysium gibi başarılı bir yapım ile yapmam gerçekten güzel oldu. 



2154'te Dünya yaşanılır bir halde değildir, hastalıklar, çevre kirliliği, insan nüfusu had safhadadır. İnsanlar sağlık hizmetlerinden bile yararlanamamaktadırlar. Ancak durum fakirler için böyleyken, zenginler Dünya atmosferi dışında Elysium adı verilen yapay bir merkezde lüks içinde yaşamaktadırlar. Elysium'da yaşayanlar için 'hastalık' kelimesi bile yoktur, orada her türlü rahatsızlığın çaresi dakikalar içerisinde gerçekleşmektedir. 
Burası dünyadan sadece 19 dakika uzaklıkta olmasına rağmen, dünyadaki fakir insanların oraya gitmeye izinleri yoktur bu nedenle kaçak olarak gitmeye çalışanlar vardır.
Fabrikada çalışırken yüksek radyasyona maruz kalan Max (Matt Damon) 'in ölümden kurtulması için yapabileceği tek şey Elysium'a gitmesidir. 




Bilmeyenler için Elysium: Yunan Mitolojosi'nde cennet anlamına gelmektedir. Ruhların dinlenme yeri, yer altı cennetidir. 


Filmde rahatsız olduğum noktalardan biri Elysium'daki teknolojinin biraz abartılmış olduğu, her şey tamam ama bir insanın yüzü tamamen parçalanmışken nasıl saniyeler içerisinde eski haline geri döner bunu tarih 2154 bile olsa kabul edemeyeceğim sanırım. Diğeri ise afişte kocaman bir Jodie Foster yazısı görüp de filmi izleyince hmm bu kadarcık mıydı? moduna girmem.

Bourne Legacy serisi ile beni kendine hayran Matt Damon ise bu filmde de harikalar yaratmış. Eminim gelecekte daha da iyi yapımlar ile karşımıza çıkacaktır.

Filmin yönetmeni aynı zamanda senaristi olan Neill Blomkamp'ın IMDB sayfasına tıkladığımda çok şaşırdığımı söylemeden bitiremeyeceğim bu post'u. Bu kadar genç birini beklemiyordum. Açıkçası daha önce neden hakkında kısa da olsa araştırma yapmamışım bilmiyorum. Daha önceden Neill Blomkamp denilince hmm District 9'un yönetmeni.. ydi sadece. Ama bundan sonra diğer yapımlarını da merakla bekliyorum. 

Film için mükemmeldi diyemesem de bilim kurgu hayranları için izlemelerini tavsiye ediyorum...
Imdb Puanı: 6.9

Rotten Tomatoes Puanı: %68

Puanım: 



Keyifli seyirler...

Yorumlar