Gravity - Yerçekimi



Ve sonunda Gravity gösterimden kalkmadan izleme şansını elde edebildim.



Konusu: Bir tıp mühendisi olan Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) ile astronot Matt Kowalski (George Clooney)'nin uzayda rutin bir uydu kontrolü sırasında beklenmedik bir şekilde bir Rus uydusunun parçalanması sonucunda, uydudan ayrılan parçaların kendi uydularına çarpmasının ardından uzayda yaşadıkları gerilim dolu anları konu almaktadır. İlk uzay deneyimi olan Ryan Stone ile deneyimli astronot Matt Kowalski bu kazanın ardından ekibin hayatta kalan tek elemanlarıdır, peki ama dünyaya dönmeyi başarabilecekler midir ?



Gravity hiç şüphesiz ki senenin en iyi yapımlarından biri. -En azından bilim kurgu dalında-
90 dakika boyunca seyircinin heyecanı nasıl dorukta tutulur bu filmi izleyerek görebilirsiniz.   Senaryosu belki iyi değil ama görseller o kadar muhteşem ki film bitmeden senaryosunun zayıf olması kimsenin aklının ucundan bile geçmiyor, inanın. 




Oyunculuk için pek bir şey söyleyemeyeceğim, kendimi 3D nin büyüsüne o kadar kaptırmışım ki kim ne yapmış pek de farkında değilim açıkçası.. Dünyayı 3D izleme şansım varken oyunculuk iyi miymiş kötü müymüş pek de dikkat etmemem normal sanki. Ama bazı yerlerde Sandra Bullock'un konuşmadan da harikalar yarattığını düşündüğümü hatırlar gibiyim.



Filmin hala etkisinden çıkamadım Alfonsa Cuaron'a kocaman tebrikler.

Henüz filmi izlemediyseniz, benim yaptığımı yapıp filmi her yönden harika diye düşünmeyin ama görsel şölen için istediğiniz kadar ileri gidebilirsiniz eminim sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır tabi sinemada 3D izleyecekseniz yoksa ondan da pek bir şey beklemeyin çünkü 3D olmadan bu filmden pek bir şey çıkmaz diye düşünüyorum. 

Senaryo iyi olmadan sadece görseller için bir filmi sinemada izlemeye değer mi, izleyin ve görün ;) 
Bu filmin en azından Best Picture ya da Best Director dalında Oscar kazandığını şimdiden görür gibiyim ;) 


IMDB Puanı:8.6

Rotten Tomatoes Puanı: %97

Puanım: 


Keyifli seyirler...



Yorumlar