En İyi Leonardo DiCaprio Filmleri - Doğum Günü Top 10



Bugün Leonardo DiCaprio'nun doğum günüymüş ben de daha önce hiç yapmadığım bir şeyi yapıp doğum gününe özel bir Top 10 listesi hazırlamak istedim. Top 10 listesi değil tabi daha önce yapmadığım, doğum günü Top 10'i ;) Bunun diğerlerinden farkı olsun istedim o nedenle kendi yorumlarımı eklemeyeceğim sadece filmlerin konusu olacak açıklama kısmında -yoksa bu liste biraz aceleye geldiğinden ve benim de listede yer alan filmlerin hepsini izlememiş olmamdan değil anlayacağınız ^^-

#1 - The Departed (2006)


Konusu: Massachusset polis teşkilatı, İrlandalı bir mayfanın teşkilatını dağıtmak için çaylak bir polis olan Billy Costigan (Dicaprio)'a çeteye sızma görevinin verir. Aynı zamanda çetenin başı olan Costello'da planlarının sorunsuzca devam etmesi için yıllar önce polis teşkilatına adamlarını yerleştirmiştir. Bunlardan biri olan Collin Sullivan (Matt Damon) da şimdi onun çetesini yok etmek üzere görevlendirilen polislerden biridir. Biri mayfya için diğeri ise polis teşkilatı için çalışan bu köstebeklerin işleri yolunda gidecek midir? 



#2 - Inception (2010)


Konusu: Yetenekli bir hırsız olan Cobb'a eski hayatını geri kazanması için bir şans verilir. Ama bunu başarabilmesi için imkansızı başarması gerekmektedir.


#3 - Titanic (1997)



Sanırım bunun konusunu yazmaya hiç gerek yok...


#4 - Blood Diamond (2006)




Konusu: Bir balıkçı, bir kaçakçı ve bir iş adamının yolları paha biçilemez bir elması bulmaya çalışırken kesişir.



#5 - Shutter Island (2010)



Konusu: Massachussets sahili açıklarındaki bir adada suç işlemiş akıl hastalarının tedavi edildiği hastanedeki bir katilin esrarengiz şekilde kayboluşunu soruşturmakla görevlendirilen Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve Chuck Aule (Mark Ruffalo) adlı iki polisin baş döndüren hikayesi.



#6 - Catch Me If You Can (2002)



Konusu: FBI’ın ünlü “En Çok Arananlar” listesinde yer alan en genç dolandırıcısı Frank Abagnale Jr.'nin gerçek hikayesi. Frank Abagnale Jr. pilot, doktor ve avukat kılığına girerek milyon dolarlar dolandırır.
 


#7 - Gangs Of New York (2002)



Konusu: Bir sığınma evinde geçen 16 yıldan sonra Amsterdam, gözleri önünde öldürülen babasının katilini avlamak üzere New York'a geri döner. Hedefi, o günden beri mahallenin yeni acımasız lideri ve Kasap Bill olarak da bilinen William Cutting'dir.


#8 - The Aviator (2004)


Konusu: Ergenlikten yeni çıkmış Hughes (Dicaprio), babasının matkap ucu fabrikasından kalan serveti, I. Dünya Savaşı'nda savaşan uçakları konu alan "Cehennem Melekleri" adında bir film çekmek için kullanmak gibi çılgın bir karar alan Hughes, benzeri olmayan bir film yapmak üzere yola çıkar ve bu yol ona büyük bir şöhreti de beraberinde getirir.


#9 - Django Unchained (2012)



Konusu:  Amerikan İç Savaşı'ndan iki yıl önce başlayan hikaye geçmişinde eziyet çekmiş bir köle ile Alman avcı Dr. King Schultz'un yüzleşmesini merkezine alıyor. Brittle kardeşlerin cinayetiyle suçlanan Schultz'u özgürlüğüne kavuşturmak Django'ya bağlıdır. Zira Schultz özgürlüğüne karşılık, Django'dan zorlu bir görev ister. Görevi başarıyla tamamlayan ve özgürlüğüne kavuşan Django gene de Schultz'un yanından ayrılmaz; üstün avcılık yetenekleriyle şimdi ki hedefi Broomhilda'yı bulmak ve köle tüccarlarının elinden kurtarmaktır.


#10 - What's Eating Gilbert Grape



Konusu:  Gilbert (Johnny Depp) , aşk hayatına girerken onu engelleyen obez annesi ve kardeşi Arnie(DiCaprio) ile ilgilenmek zorundadır.




P.S: Listedeki bütün filmleri izlemedim, başkalarının oluşturdukları listeler ile kendi izlediklerimden en sevdiklerimi karıştırıp bir liste hazırladım, bilgilerinize...

Yorumlar