MONK




Size bir sır vereyim gerçi iki kişinin bildiği sır değildir ama olsun: sonunda Monk'un tüm sezonlarını izledim tabi sır tam olarak bu değil, gerçek şu ki ben bu diziyi tam 8 senedir izliyorum evet yanlış okumuyorsunuz 8 senedir. Monk elimde büyüdü sayılır yani ^^
Amerikan yapımı dizilerin sevmediğim bir yanı -tabi genelleme yapmamak lazım özellikle romantik yanı olan diziler için diyelim biz- çook uzun sürüyorlar eh hal böyle olunca en başta çok sevdiğimiz bir çift dizinin ortalarına doğru yarılıyorlar sonra kim kiminle nerede nasıl hiç belli değil. Bu durum tek benim canımı sıkmıyordur sanırım. İşte Monk ile öyle bir şey mümkün değil, he bölümü eğlenerek, sıkılmadan izliyor insan. 
Bazılarının Türk versiyonu ile yani Galip Derviş ile tanır onu. Galip Derviş'i her ne kadar sevsem de dizi aynen uyarlandığı için kültür farklılığından dolayı olsa gerek Monk'a olduğu gibi ısınamadım Galip Derviş'e. 
Güya giriş olacaktı bu sanırım yorum başlayıp bitti bile :) Konusuna bir bakalım geç olmadan o zaman..


Konusu: Monk obsesif-kompulsif bozukluğu olan çok zeki bir dedektiftir. Eski bir polis olan Monk hayatını tamamen altüst eden bir olaydan sonra San Francisco eyaletinde polis ile birlikte çalışmakta ve eski işine dönebilmek için çabalamaktadır.
OYUNCULAR:

Dediğim gibi dizi bir harika ve 8 sezon kadar uzun sürmesine rağmen, bu kadar uzun sürede bitirmeme rağmen her bölümü çok özel bir o kadar da güzeldi. Ara vermemdeki sebep bu diziyi izlemeye Tv ile başlamam ve çok zaman sonra internetten izlemeye devam etmem eh kişisel sebepler de derken ancak bitti yoksa dizinin sıkıcı olması gibi bir durum yok tabi peş peşe izlerseniz her bölümü sıkılmayacağınızın garantisini veremem ;) 

Kitap okurken de bölümleri olan kitaplara bayılırım o nedenle Monk'un her bölümünde birbirinden bağımsız olaylar olması da bu diziyi sevmemdeki en büyük etmen belki de. Eğer siz de birbirinden bağımsız bölümleri olan dizileri sevenlerdenseniz kaçırmayın hemen izlemeye başlayın derim. 


Ve dizinin Emmy Ödülü almış soundtrack'ı ;




Diziden bir kaç kesit :




O zaman haydi keyifli seyirler ;) 

 IMDB Puanı : 7.8
Puanım:





Yorumlar