Love On-Air/Wondeopul Radio (2012)




Bir gün aksaklık olsa da, bu hafta her gün bir tane Kore filmi yorumlama konusunda kararlıyım gördüğünüz gibi :) Bugün ise sırada Wonderful Radio var. Kendisini izleyeli daha 24 saat olmamışken diğer filmlerden önceye almamın sebebi ise tamamen filmi çok sevmiş olmamdan kaynaklanıyor.

Aslında bakarsanız filmin konusu çok da sıra dışı değil. Jin-Ah eski bir idol grubu olan Purple'ın lideridir/ydi. Şimdilerde ise bir radyoda DJ'lik yapmaktadır ve artık onu bilen çok kimse olmamasına rağmen kendisini hala ünlü sanmaktadır. Aslında çok da popüler olmayan radyo programının ya yayından kaldırılması ya da çok kısa bir sürede dinlenme oranının arttırılması gerekmektedir. Bunun için de yeni bir PD göreve gelir. PD Lee Jae Ik huysuz bir adamdır, anladığınız üzere de Jin-Ah ile pek de anlaşamazlar. Ama bir şekilde programın kötü olan gidişatını düzeltmeleri gerekmektedir, öyle ya da böyle.

Gördüğünüz üzere çok da ilgi çekici bir konu değil, bir çok Kore dizisinde görebileceğiniz türden bir konu. Yine de bu film insana kendini izletiyor. Nedenini merak ediyorsunuzdur illa ki. Öncelikle konu sadece eski bir idol ile PD arasındaki aşk değil. Asıl karakter onlar ama bir çok yan karakter ve hayat hikayeleri de giriyor işin içine. Ve işin güzel yanı da bu hikayeleri filmin başından sonuna kadar izlemek zorunda değilsiniz. Çok kısa süreler içerisinde radyoya konuk olan sıradan kişilerin hatta hayatları bir şekilde berbat giden kişilerin hikayelerine tanık oluyorsunuz. Ve bu durum filmi tek kelime ile özetlemem gerekirse 'sımsıcak' yapıyor. Yani tam bir kış filmi anlayacağınız. 

Filmi sıcak yapan en büyük etken de oyunculuklar olsa gerek. Jin-Ah karakterini Smile dizisinden de hatırlayabileceğiniz Lee Min Jung canlandırıyor (Diğer dizileri: Boys Over Flowers, Cunning Single Lady, Big, All About My Romance). Ben kendisinin oyunculuğunu oldukça başarılı buluyorum, oynadığı dizileri de beğeniyorum.  Diğer baş rol oyuncusu Lee Jung Jin'in de yer aldığı yapımlar oldukça ünlü olmasına rağmen ben izlemediğim için yorum yapamayacağım. Ama bu dizide benim en sevdiğim oyuncular Jin-Ah'nın menajeri rolündeki Lee Kwang Soo ile annesi rolündeki Kim Hae Sook oldu. Ben bu kadının her rolünü beğeniyorum!! İşte o kadar, kadın oynuyor.

Filmin müzikleri de iyiydi, Jin-Ah eski bir grubun üyesi olduğu için çok da farklı bir müzik yapmalarını bekleyemeyiz zaten. Ve filmde çaldıkları şarkı da bence o zamanları anımsatıyordu. Yine film boyunca radyo yayınında çalan şarkılar da oldukça güzellerdi diye düşünüyorum. 

Kısacası eğer çok da hareketli bir film izleyecek havanız yoksa, sessiz sakin, biraz aile biraz aşk, az biraz da entrika yer alan bir film izlemek istiyorsanız kesinlikle bu filme bir şans verin derim. 

Puanım:





Yorumlar