Kan ve Çikolata - Blood & Choclate (2007)

Şu sıralar filmlerden yana pek şansım yok sanırım. Ne izlesem ya ortalama bir şey çıkıyor ya da vasat bir şey. Ama en azından dün izlediğim Bend It Like Beckham filminin izlerini aklımdan silmiş bulunuyorum. 



Konusu: Ailesi taşıdıkları kandan dolayı öldürülen Vivian, teyzesi ile birlikle yaşadıkları yerden oldukça uzak olan Romanya,Bükreş'e kaçmıştır. Sırrını insanlardan saklamak zorunda olan Vivian bir gün Aiden ile karşılaşınca başına hiç de istemediği şeyler gelir.




Yazının başında her ne kadar şu sıralar filmlerden yana pek şansım olmadığını söylesem de bu film aslında çok da vasat değildi hatta önerebileceğim filmler arasına bile olabilir tabi kurtadam konusu olan filmler için. 

Tabi eğer vampir, kurt adam hikayelerini konu alan filmlerin delisi iseniz bu film sizi pek de etkilemeyebilir bunun sebebi ise aslında benim için filmin bir artısı olan; olayları ve kişileri çok da abartmamış olmaları. Yani filmin -konusu bakımından çok da olmasa da- gerçekçi bir yanı var. Mesela kurt bir kıza aşık olan Aiden öyle diğer kurt adam filmlerinde gördüğümüz gibi çok güçlü, aşırı cesaretli birisi değil. Hatta filmin son anına kadar kurt adamlardan korkmaya devam ediyor bile diyebilirim. Kurt adamlar da öyle devasa büyüklüklere, saniyeler içinde düşmanlarını öldürme yeteneklerine sahip değiller. Bunu daha net göstermek için de zaten kurt adama dönüştükleri halini gerçek kurtlar ile göstermişler seyirciye. Film bu noktası ile benden büyük bir artı aldı bile, konusu bakımından benzer diğer filmlerinden bu yönü ile farklı olmaya çalışmış ve başarmış da. Sanırım bunu da oirjinalinin aslında bir kitap olmasına borçlu.

Oyunculuklara bakacak olursa, aslında onlar da gayet başarılıydı. Özellikle Gabriel, Rafe ve Aiden rollerini canlandıranlar.

Ama film ile ilgili anlamadığım bir nokta var ki o da; aslında tek tek baktığımda başarılı bir film olmasına rağmen beni pek de etkilememiş olması. 

Hikaye, tamam çok farklı değil ama şu sıralar seviyorum böyle filmleri. Oyuncular iyi. Görsel efektler pek fazla yoktu ama kurt adama dönüşme anları çok da fena değildi. Bükreş, görsel olarak filme çok güzel bir katkı sağlamış. Filmin de konusu itibari ile karanlık yanının olması, oradaki yapıların gotik tarzı ile çok uyumlu olmuş. Müzik bir şaheser değildi ama yine de iyiydi, film ile çok güzel gitmiş.

Peki neden filmi çok sevmedim?! Gerçekten bilmiyorum ^^ 
Yine de benim testimden geçti, bu tarz filmleri sevenlere tavsiye ederim.
Bu arada küçük bir not: Filmin çikolata ile neredeyse hiç alakası yok ufak bir ayrıntı dışında ;)

IMDB Puanı: 5,2
Rotten Tomatoes Puanı: %11
Puanım:






Yorumlar